Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Karsten Lund fra Optimeria 3 Grunde til du ikke sælger så meget som du kunne

3 Grunde til du ikke sælger så meget som du kunne

1.939 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
19 August 2009

 

Har du nogensinde stoppet op, og tænkt over hvorfor du ikke sælger mere end du gør? Du skal ikke sætte dig tilfreds med det salg du har, du skal hele tiden stræbe for at gøre det bedre. Her er 3 gode grunde til at du ikke sælger så meget som du kunne have gjort.

 

1. Forventning

Hvis du har nogenlunde styr på dine kampagner – organiske som betalte, så ved du godt at du stiller en klar forventning frem for den potentielle kunde der klikker ind, men indfrier du nu også denne forventning? Tænker du overhovedet over hvilke forventninger dine potentielle kunder har når de klikker ind på din side?

 

Den første, og største dræber i et konverteringsflow er helt klart manglende fokus på at indfri de forventninger der er stillet til hensigt i markedsføringen.

 

Hvis du har et produkt der bare er kanon godt til at høste roer, og du køre en intensiv kampagne for at gøre opmærksom på at du bare har verdens bedste produkt – Ja så nytter det ikke noget din kampagne henviser til din forside, hvor du for resten også sælger olie, mejetærsker, og havehandsker. Din potentielle kunde vil tænke – hov hvad skete der lige der? Hvor blev dette her fantastiske produkt af? – resultatet vil være i al hast at klikke på knappen tilbage til google, og vælge næste leverandør – din konkurrent.

 

Du kan overvåge denne aktion, ved at kigge på dine siders ”afvisningsprocent” – En afvisningsprocent er den procentdel af besøgende der instinktivt stikker af på den første side de ser – altså den side du har ledt dem hen til. Dette er kun en indikator, men ikke den absolutte sandhed, da ikke alt trafik du modtager på dine sider er 100% kontrolleret af dig.

 

Tænk over det – jo bedre du bliver til at trække trafik ind på din side, jo større potentielt tab har du ved ikke at tænke over forventningen. Hvis du ikke er særlig god til at sælge dine budskaber i dine markedsføring, ja så betaler du i mange tilfælde ikke for det (Google adwords for eksempel) fordi folk ikke klikker på det, men er du skarp til det at få folk ind på siden, er det du betaler for at folk klikker jo lige til skraldespanden hvis du ikke indfrier forventningerne.

 

Hvis du ikke har fokus på kundens forventning, og konverteringen af denne til salg, så gør mig en tjeneste. Donér hellere pengene direkte til Røde Kors, fordi de vil gøre meget mere nytte der, end i din forretning…

 

2. Formål

En anden dræber i konvertering er manglende fokus på hvad formålet med siden er. Din potentielle kunde vil ikke aktivt tænke over det, men intuitivt vil hans hjerne scanne efter et formål. Lad nu være med at vise en side hvor der er 10 forskellige formål med lige meget vægt. Vi kan ikke sætte alle sider op til kun at vise 1 formål, fordi folk kommer med forskellige forventninger, men pas på du ikke vil for meget.

 

Jeg ser tit for eksempel at der er nyhedsbrev tilmelding på alle sider. Er det nu også nødvendigt – nej det er det ikke. Det eneste du risikere ved at have det generisk på alle sider, er at enten hiver du kunden ud af en købsproces, og derved tabt salg, eller også gør du kunden blind for at der er den mulighed, og når ikke at redde markedsføringskronerne med en tilmelding.

 

Hvad skal du så gøre i stedet? – Jo du skal tænke over hvad dit formål med hver enkelt side er, og bedømme hver side individuelt om det kan forvirre kunden mere end det gavner ved at have tilmelding til nyhedsbrev der.

 

Sæt dig ind i situationen. Har kunden vist interesse for et produkt, ved at klikke på en produktside, giver det ingen mening at risikere at trække fokus væk fra handlen ved at have en stort rødt tilmeldingsboks til nyhedsbrev. Derimod kunne en boks med indtastning af email ved ikke lagerførende varer, være meget mere fordelagtigt.

 

Har du mere end et formål med en side, er det vigtigt du kigger på dem som hovedformål og underformål, og tildeler dem vægt i form af kommunikationen derefter - det konverterer meget bedre. Gør det nemmere for den potentielle kunde at færdiggøre deres foretagende, og de kvittere med at gennemføre salget, længere er den ikke.

 

3. For meget information, de forkerte steder

Jeg har været lidt inde på den under sidste punkt, men det her er så udbredt at det fortjener dets eget punkt. Jeg ser alt for tit at informationer bliver tilbudt i stride strømme, gerne side om side og i fuldstændigt ordenløs facon.

 

Et godt eksempel her er ”FAQ” eller ofte stillede spørgsmål. Ikke alle har det, men de der har, skal tænke over hvad formålet er med at have det. Hvis de vitterligt er ofte stillede spørgsmål – fortjener de så ikke at blive besvaret et sted hvor det er relevant for kunden at få det at vide? – JO!

 

Forestiller du dig virkeligt at en kunde fuldstændigt frivilligt sætter sig ned og læser dine spørgsmål og svar igennem, for derefter at tænke – hold da op - det fik jeg godt nok meget ud af – nej vel? Det kan godt være du har læsere af din FAQ, men tænk over om de ikke blev mere forvirret af at læse det, hvilket derefter resulteret i en kunde der først og fremmest afbryder deres køb, og dernæst aldrig kommer igen.

 

Så hvad skal du gøre? – Du skal tage din FAQ, og så skal du finde ud af hvor kunder evt. kunne have brug for den information, og så skal du gøre den let forståelig og give det til kunden. Der får du absolut mest ud af den tid du har brugt på at skrive en FAQ. Hvis ikke du kan finde hverken et sted hvor en kunde kunne være interesseret i denne information eller hvis du ikke kan gøre det let forståeligt og ”to – the – point” så skal du smide det i skraldespanden, fordi så repræsentere det intet i værdi for din forretning.

 

Hvor mange af disse ting gør du forkert på din shop?

 

Kampen om den gode e-forretning

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Karsten skriver Skriv dig op