Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
13 February 2011

 

Én ting bliver hurtigt indført, når jeg bliver diktator: Afskaffelse af enhver form for automatisk lønforhøjelse, blot fordi årstallet er blevet større.

Vi har i alle dele af det danske samfund vænnet os til, og accepteret som et livsvilkår og en ret, at der IKKE er sammenhæng mellem ydelse og nydelse.

Jeg vil her kigge lidt på 1) Fagforeninger, 2) PROSA/CSC-konflikten og 3) den nye overenskomst for Staten fra igår.

1. Lad os starte med Fagforeningerne

=======================

Fagforeninger ser det som deres fornemste pligt at få hævet de af deres medlemmer, der stadig har arbejde, i løn og andre goder år for år for år for år, også selvom de bliver mindre produktive eller ikke orker at lave ligeså meget eller være ligeså omstillingsparate.

Det medfører, at man priser sig selv ud af markedet. Det er IKKE, fordi de er gamle, at de bliver fyret først. Det er fordi de er DYREST.

Når man så skal spare på en arbejdsplads, og der samtidig er masser af mennesker i udlandet og i Danmark, der hellere end gerne vil have arbejdet, og meget gerne til en lavere løn, så bliver det endnu nemmere.

Og glem venligst det sludder med erfaring og alder. Den gæls ikke mere, som man sagde i gamle dage. Af to grunde:

- Alle kan erstattes. Selv Cæsar, Alexander den Store, Anker Jørgensen og Anders Fogh kan undværes. Arbejdslivet er - som Preben Damgaard engang sagde - én lang sigen farvel til fuldstændigt uundværlige medarbejdere.

- Man er totalt ligeglad med erfaring, for al indsigt og stolthed og erfaring erstattes af processer og procedurer og regler og love. En vejingeniør med brændende energi og indsigt og erfaring efter 33 års indsats bliver fyret og erstattet af en 17-årig, køn DJØF'er, der samler input fra alle parter, sammenkoger det hele i nogle flotte rapporter (om f.... huller i vejene i kommunen) og beder derpå politikere og et privat vej-firma om at prioritere og lave budgetter og vende tilbage og holde møder.

Vi giver med andre ord ikke vore medborgere en kinamands chance for at forblive på arbejdsmarkedet med værdighed, fordi de FAN'ME skal have højere og højere løn år for år.

At det medfører arbejdsløshed blandt deres medlemmer rører aldrig - og har aldrig rørt - fagforeningerne. De henviser til, at det er noget som AK'erne (Arbejdsløshedskasserne) må tage sig af.

Out of sight. Out of mind.

Og hvordan Fanden havde AK'erne tænkt sig, at gamle mennesker med alt for høje lønkrav påklistret skulle komme i arbejde igen?

Nåh, det er et problem med deres høje løn?!?

Jamen, så må det være tid til at fucke endnu mere med markedsmekanismerne, så man indfører løntilskud og andet fjolleri, der jo altid ender med, at man alligevel skal ansætte en ældre medborger til en alt for høj løn, og det kan man ikke.

2) Og det bringer mig videre til PROSA/CSC-konflikten

==================================

Lad mig slå fast, at jeg kan lide mange af gutterne og gudinderne i PROSA. Det er en lille, aktiv fagforening med nogle gode faglige holdninger omkring privacy og andet. Og deres formand Niels Berthelsen er en fin fyr, der gerne vil alle det godt.

Engang, hvor vi "duellerede" på scenen et sted på Fyn foreslog jeg kækt, at vi kunne bytte arbejde i et stykke tid. Han slog til med det samme - men fik vist nej fra Forretningsudvalget, som ikke kunne se idéen. Men godt gået, synes jeg.

Fan'me, og de ikke har gang i netop dén konflikt, der vil betyde PROSA's endeligt, og sandsynligvis også CSC's endeligt som en stor, hæderkronet, dansk IT-arbejdsplads.

For det første har de sikret deres 1000 PROSA-medlemmer derude nogle ansættelsesforhold, der bare er totalt latterlige, og som bare medfører hovedrysten hos alle andre danskere efterhånden som det kommer frem:

- Automatisk lønstigning HVERT år - fint kaldet Skalaløn. Flot.

- Aftrædelsesordninger med 22 måneders løn. Rigtigt flot.

- Og overarbejdsbetalinger og andet, der er helt hen i vejret.

Det er da KLART, at PROSA må varsle strejker og lammelser af væsentlige funktioner hos CSC, når CSC så i anledning af krisen OG i anledning af, at de har 180 mand siddende på bænken.

Her midt i krisen, hvor alle IT-jobs er ved at blive kørt til Indien og Transsylvanien.

Timing, mine damer & herrer, er alt.

Hvem der end har timet den her ting fra PROSA går i sandhed et ærinde, der ikke tjener hverken deres medlemmers eller samfundets interesser.

Forhandlingerne om en ny overenskomst har stået på i et år. Forhandlerne lider alle af SPS (Small Penis Syndrom) og skal fan'me have noget ud af det.

Samtidig med at 180 medarbejdere ikke har en skid at lave og resten ikke dør af stress, for at sige det ligeud.

Så svarer CSC med en lockout, hvilket jeg synes er fantastisk morsomt. Mange af vore børn anede ikke engang, at et sådant ord fandtes. Måske læste de om det i forbindelse med skibsværfter og typografer engang, men mon ordet har sat sig fast sådan for alvor? Helt genialt.

Så svarer PROSA igen med, at så vil de lave punktstrejker fra 28. februar, så de RIGTIGT kan slå hårdt ned dér, hvor det gør mest ondt.

Hvad?!? Spørger alle hinanden om, i hvertfald dem, der ikke er født i 60'erne. Totalt yesteryear.

Og ingen reagerer. Ingen "solidaritet" fra andre fagforbund, for de kan ærlig talt ikke se problemet hos de der yderst vellønnede og forkælede CSC-medarbejdere.

Men det bliver bemærket, at selv i krisetider, hvor man prøver at finde fornuftige løsninger, så flere kan forblive i arbejde, så kan fagforeningerne ikke sige andet end "Mer'! Mer'! Mig! Mig!". Og det får konsekvenser for IT-branchen a la Berlingske-konflikten med typograferne.

Som I måske husker blokerede typograferne for Berlingske's produktion af en avis i 141 dage, indtil avisen og hele huset var ved at lukke. Kun med en cash-infusion fra AP Møller gik det.

Løsningen blev, at typograferne mødte på arbejde i et par år, satte sig ind i et lokale og drak bajere fra morgenstunden. Og så ellers ud i evig arbejdsløshed.

Flot.

De der almindelige IT-jobs a la programmering, udvikling, administration og opsætning af systemerne, daglig drift, osv. - det vil nu blive kørt til Indien og Transsylvanien for alvor. CSC har haft gang i udviklingen (sammen med IBM, KMD, Logica og de andre) i mange år. Nu er det bare at sætte lidt mere skub på udviklingen.

Jeg tror det ender med, at en masse PROSA-folk skal møde på arbejde og sidde i et rum, hvor de kan drikke kaffe fra morgen til aften indtil den fede aftrædelsesordning, som PROSA vil erklære som en sejr, træder i kraft.

PROSA har malet sig selv ind i et hjørne, hvorefter de har skudt sig selv i foden, knæet og skridtet for ligesom at gøre det rigtigt godt for sig selv og deres medlemmer.

Mit råd til dem vil være at gå hen over den ikke-størknede gulvmaling og acceptere at få blå maling på fodsålerne, sige undskyld til CSC og så ellers finde en løsning, hvor alle går ned i løn mod at en masse kan forblive i arbejde.

3) og så til den nye statsoverenskomst...

=========================

Der har NATURLIGVIS været en fed ordning for offentligt ansatte, som garanterede, at de fulgte med lønudviklingen i det private. Så de stakler ikke skulle blive snydt. Nemlig.

Nå, men det var jo en fed idé - gratis lønforhøjelse uden medfølgende krav om noget som helst.

Fangede I den? LønFORHØJELSE. For alle var enige om, at det er en god idé at følge det private, når der er tale om FORHØJELSER.

Nå, men af mange grunde har det offentlige så holdt en rigtig lønfest i de sidste 10 år under Anders Fjogh og Dansk Fjolleparti, så Lønkommissionens rapport for nogle måneder siden medførte DYB tavshed hos alle de underlige forbund, der har at gøre med offentlig ansatte. For alle kunne se, at de var lønførende...

Der er 1.2 millioner offentligt ansatte. Hvis man regner det om til fuldtidsstillinger er det kun 850.000, så det gør mange i øjeblikket, specielt hos de politiske partier, for at få det til at se ud som en mindre offentlig sektor end den reelt er.

Så når der stod i pressen sidste år, at 700.000 offentlig ansatte i kommuner og regioner stod til at skulle gå NED i løn, fordi de nu skylder 1.2% lønNEDGANG, så ved jeg ikke om det er ud af 850.000 fuldtidsomregningsdimser eller 1.2 millioner offentligt ansatte i alt. Men jeg tror det må være ud af 850.000, for nu har de statsligt ansatte lige fået deres nye overenskomst... og den omfatter 185.000, står der, så det må være samme snyd de bruger for at få antallet til at se lavere ud.

Nå, men det er jo aldrig sjovt at skulle følge udviklingen på det private arbejdsmarked, når den går NED, og det har man da så heldigvis også undgået.

Jeg citerer:

"185.000 politifolk, militærpersoner og andre statsansatte har lørdag aften fået en ny toårig overenskomst. Der bliver ingen lønstigning i 2011, men til gengæld får de statsansatte 1.7 procent i 2012. Det vækker tilfredshed hos finansminister Claus Hjort Frederiksen (V). - Jeg er utrolig tilfreds, for vi har skullet tage hensyn til finanskrisen og PÅ DEN ANDEN SIDE SIKRE, AT DE ANSATTE I STATEN FÅR EN LØNUDVIKLING I DEN KOMMENDE PERIODE, og det er gået op i en højere enhed, siger Claus Hjort Frederiksen."

Jeg har selv fremhævet med STORT en del af hans udtalelse. Det er fan'me rock'n'roll, må man sige.

Man må jo heller ikke glemme, at han selv er statsansat DJØF'er. Det er dumt at gøre sig upopulær i den selvsamme gule fagforening, hvor alle dem, man skal samarbejde med i fremtiden også er organiserede.

Så selvfølgelig skal de statsansatte have en lønudvikling. Det skal alle. Der er bare dét ved det, at den skal være fucking NEGATIV i de kommende år, hvis vi skal komme videre.

Ordet "udvikling" betyder i offentligt ansattes parlør, at den er positiv, aldrig negativ.

De statsansatte skulle ellers være gået 1.48% ned i løn i 2011, skriver Jyllandsposten - men de ansatte bliver alligevel "holdt skadesløse" det første år, siger Claus Hjort Frederiksen.

Eller lyt til formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening, Flemming Vinther:

"Vi har nogle grænser, som vi ikke viger fra. Det har finansministeren også, og indenfor det har vi nået en aftale, hvor medlemmerne fastholder reallønnen i overenskomstens andet år. Det var ikke nemt, så det er vi tilfredse med", understreger Flemming Vinther.

"Vi har nogle grænser..." - nå for Søren! Ja, så er den faktiske udvikling i samfundet jo underordnet. Det forstår vi tax payers da godt, når tax eaterne skal til fadet.

"... medlemmerne fastholder reallønnen..." - Ja, naturligvis. Og det vil vi andre da rigtigt gerne finansiere ved at gå yderligere ned i realløn. Det manglede da bare. Selvfølgelig.

 

===================================

Der er nok at tage fat på, når jeg bliver diktator. Tvangsopløsningen af DJØF på grund af dens alt for store magt i samfundet bliver en fornøjelse.

Mvh.

Mogens

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mogens skriver Skriv dig op