Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mogens Nørgaard fra Miracle A/S Hvorfor starter de røde ikke noget op? Eller: Total retfærdighed! For Alle! Nu!

Hvorfor starter de røde ikke noget op? Eller: Total retfærdighed! For Alle! Nu!

1.781 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 November 2010

 

I debatten om det fantastiske pointsystem (mit seneste blogindlæg), der vel alt andet lige ser mindre dramatisk ud end de der superhegn Israelerne rejser rundt om deres land, var der et spørgsmål, der ikke bliver stillet så tit:

===============================================================================

Michael Bruun-Larsen skrev (blandt andet): "Det er en interessant debat i har kørende, jeg savner dog lidt rød fløjs synspunkter - Er det fordi der ingen røde iværksættere er?"

===============================================================================

Nej, der er stort set ingen røde, der nogen sinde starter noget op selv. De har jo brugt deres opvækst på at kritisere det dér forfærdelige og kyniske og griske erhvervsliv, så det ville være svært at forklare nede på caféen, at de pludselig selv var blevet blodsugende kapitalister, dvs. har startet noget op der en dag kunne hjælpe til med at finansiere den offentlige sektor.

Mange af dem sørger desuden for først at få en laaaang uddannelse, hvorefter de får sig et offentligt job, hvorfra de nemt og billigt kan slå på, at der altid er uretfærdigheder til i denne Verden, og at det også er for galt, at <noget>.

Lange uddannelser har også den effekt på hovedparten af deltagerne, at de i den grad er blevet vant til PdesPdas- (På Den Ene Side - På Den Anden Side) og SWOT-analyser, at de er ude af stand til at træffe en beslutning. Og SÅ kan det virke endog særdeles skræmmende at skulle risikere alt. Man anslår f.eks., at det på Verdensplan maksimalt er 15% af alle MBA'ere, der nogensinde starter noget som helst op selv :-).

Så det bliver som regel til jobs i det offentlige og gerne uden direkte kontakt til ofrene. Man kan kende dem på, at de intet begreb har om kundeservice, endsige forståelse af, at det er kunderne der finansierer deres fede livsstil, men udelukkende kan tænke på to ting:


- Hvordan de ligesom selv har det, når de er på arbejde (med følgende og logiske interne møder, coaching, team-building, kurser i kommunikation og stresshåndtering og meget andet godt)

- og hvor det næste støttebeløb skal komme fra (dvs. hvilken offentlig kasse eller hvilket offentligt tilskud)

Desværre. Hvor ville det være fedt, hvis f.eks. de 141 folketingsmedlemmer, der aldrig har haft et ikke-offentligt job, prøvede at risikere hele lortet, stille sikkerhed i kæresten og startede noget op, som de vitterligt brændte for og risikerede noget ved.

Så ville det jo nok begrænse vanviddet med f.eks. en ny lov hver femte time døgnet rundt, året rundt, som vi har gang i for tiden. Eller de 90+ mærkelige undersøgelser fra Danmarks Statistik, som man skal svare på om året.

Og det er vel at mærke et vanvid, der har befolkningens uforbeholdne støtte, for alle Facebook-/Paradise Hotel-medlemmerne på Borgen bruger et rigtigt godt trick: De slår på noget med ulighed og uretfærdighed...

"Hvad vil ministeren gøre, for at forhindre, at <noget ligegyldigt, der ramte én person> gentager sig?" - og så kommer der noch ein sonder-regel.

"Det kan ikke være rigtigt, at baroner og fede direktører skal sidde og mæske sig, når... <og så noget med topskatten, der jo i dag rammer 850.000 mennesker, inkl. lærere og tømrere>"

"Er det rimeligt, at <noget med, at nogle får mere end andre under meget specielle forhold>?"

Det er STENsikre måder, at få noget igennem på, for hvem i Hede Hule Helvede kan være FOR uretfærdigheder, hvis man vil genvælges til offentligt støttede jobs?

Men der vil altid være uretfærdigheder: Om så Line Barfod og jeg begge sad i Folketinget og begge tjente nøjagtigt det samme, så ville det stadig være pissehamrendedøduretfærdigt, at:

- Jeg bor billigere ude i 2760 Målløs i forhold til Line, der bor <ét eller andet sted - jeg aner ikke hvor>... Fordel: Mogens

- Line har ikke brug for at have bil, fordi hun bor i København, hvor der er FEDE offentlige transportmuligheder (og hele tiden kommer nye til, f.eks. Metro'en). Fordel: Line

- At jeg bor i en socialt belastet kommune, hvor alle mulige mennesker blev smidt hen, da man ryddede Vesterbro og Nørrebro, for at give plads til metroseksuelle Bondam'er i massevis. Fordel: Line

- At jeg kan gå tur i Vestskoven, som Line har været med til at finansiere i sin tid over skattebilletten, og ikke mindst lige om lidt kan køre på den nye motorvej til Frederikssund, mens Line er nødt til at tage sine børn og sine indkøbsposer med i tog, bus, metro og taxa. Fordel: Mogens

Der vil altid være én mere uretfærdig vinkel på hvad som helst, og det hele går for tiden på, at embedsmænd har lov til at foreslå ny lovgivning for at rette op på alle mulige uretfærdigheder.

Sidespring vedr. embedsværket, der laver lovgivning:

Prøv en dag f.eks. at høre på, hvordan f.eks. den stadigt og støt voksende skare af har-aldrig-været-ansat-privat-DJØF'ere og andre teoretikere i AMS7 (7. kontor i Arbejdsmarkedsstyrelsen) bruger KASSEN på nogle (heldige) firmaer, der vedligeholder de STADIGT skiftende bestemmelser og underlige tekster på deres hjemmesider, mens de forlanger, at f.eks. KMD (og et andet, meget mindre, firma) også skal lave disse opdateringer i deres system ude i kommunerne...  Når så KMD/den lille biks protesterer over, at det kan de sgu' ikke bare lige nå til på mandag, så svarer AMS7-gutterne bare, at så vil de skrive ud til kommunerne (og pressen), at KMD og den lille fedtbiks ikke er i stand til at overholde loven i deres produkter. Men at AMS7 heldigvis gør det på deres egen arbejds-hjemmeside...

Slut på sidespring...

Vi er supermisundelige på alt og alle.

Vi bliver opfordret til at sladre og angive andre.

Vi må høre på politikere, der er nidkære og pisseligeglade med vores egentlige problemer, fordi de (paniske af angst, men dog rimeligt fattede at se på) er igang med at sikre deres næste offentlige støttebeløb (dvs. genvalg).

Enhver med matematisk forståelse, eller evt. en logisk tankegang, kan måske se, at netop et uendeligt og langvarigt forsøg på at skabe absolut retfærdighed vil generere stadigt større U-retfærdighed.

Det har vi nu set på i fire årtier, uanset hvilken farve eller hvilket partinavn den socialdemokratiske regering har haft. Det er jo komplet ligegyldigt. De er nødt til - alle sammen - at lefle for de 3+ millioner hvide perkere, der er på Støtten for tiden. De kan jo ikke lave reformer, så længe de nasser for flertallet, som er på Støtten - så må de lave småting i stedet.

Institut for Fremtidsforskning har prøvet nogle gange at trænge igennem med et halv-nøgternt budskab: Danmark er det mest ligestillede land i Verden, hvad angår indkomst og levevis. Ingen andre lande har så lidt forskel på rig og fattig. Intet andet land har så homogen en befolkning.

Derfor vælger vi gang på gang politikere ind, som går ind for, at vi får MEGET mere retfærdighed og lighed (og dermed ingen frihed, men det gør ikke så meget - bare der ikke er nogen, der "snyder").

Så konklusionen er (logisk nok), at så skal vi bare gøre det ENDNU mere, give den VIRKELIG gas ned ad den samme havesti - for det kan IKKE tænkes, at vi skulle prøve det modsatte, når lortet ikke virker på 42. år :-).

Det kunne være fedt at have en hjemmeside (og en smartphone-app), hvor man kunne slå op hvilke folketingsmedlemmer, der har nasset på samfundet altid og hvilke der har haft jobs, hvor de prøvede at finansiere deres egne love...

Det bliver ikke bedre før vi alle sammen, hele tiden, konsekvent, beder politikerne holde deres kæft med smålighederne og særstandpunkterne og specialsagerne og HVER gang beder dem om at bruge Facebook og Twitter (og evt. den resterende offentligt betalte arbejdstid de måtte have til rådighed) til at tage fat på de egentlige problemer i biksen Danmark.

Mvh.

Mogens

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mogens skriver Skriv dig op