Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mogens Nørgaard fra Miracle A/S Kunsten at bruge penge. Mange penge. Andres penge.

Kunsten at bruge penge. Mange penge. Andres penge.

7.202 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
12 September 2010

 

Mit motto har jo altid (ihvertfald siden Jønne, som jeg delte stue med i Livgarden, udtalte det i 1981):

"Det er ikke penge vi mangler, men tid til at bruge dem."

Det motto har imponeret mange mennesker i tidens løb, og det er jo sådan, at hvis man bare siger noget tit nok (eller skriver det på en gul klisterseddel placeret på køleskabslågen) så sker det.

Men jeg er den rene amatør når det gælder efterlevelse af dette motto. Det offentlige kan noget, som jeg nok aldrig bliver i stand til, på det område.

Denne klumme, og de herlige kommentarer der sgu' altid kommer fra jer her på Amino - det er et helt vildt fedt sted at skrive klummer her! - skal derfor dedikeres til gode, opbyggelige historier om kreative anvendelser af vores skattepenge.

Vi må i gang:

Højde-diktatoren sendte mig denne forleden:

http://www.bt.dk/danmark/politikere-brugte-144.641-kr.-paa-lege-turister

Specielt den her: "...og derfor er det vigtigt at få inspiration fra udlandet." kunne jeg godt lide.

Vi har også haft rejsefeber ude i Ballerup kommune, hvor jeg bor: Fire-seks gange om året fiser kommunaldirektøren f.eks. til Kina for at <noget>. Gerne sammen med borgmesteren. Og deres koner, der betaler et nominelt beløb, der garanteret dækker noget. Nogle af mine venner er også hele tiden i Spanien sammen med vores borgmester (og hans kone) for at spille golf. Rock'n'roll. Det er vigtigt at få inspiration i udlandet. Meget.

Og sidste år eller så havde de sendt 20 (TYVE) fra kommunen til Kina for at - er I klar? - studere det kinesiske skolesystem.

Jeg vil meget gerne have mig frabedt at de lærer noget som helst om skolesystemer derude. Og bare rolig: Der kom intet ud af det. Det ville ellers være fantastisk at indføre klassekvotienter på 50 børn.

Det var en halvdyr tur, og der KOM noget konkret - omend måske lidt uventet - noget ud af det, nemlig en endnu mere åndssvag ting:

Efter at have udnævnt en eller anden by i Kina til Ballerup Venskabsby var det tid at gøre noget konkret (udover at rejse frem og tilbage hele tiden), nemlig at anlægge en voksenlegeplads her i min by 2760 Målløs.

De udnævnte derfor fliserne foran Måløv sportshal til at hedde NiHau-pladsen (NiHau er en ny, kraftig batteritype, tror jeg) og så anlagde man - for et flot, stort beløb - en voksenlegeplads.

Vi taler om børnelegeredskaber i voksenstørrelse. Det er noget man kan se i kinesiske byer.

Der har naturligvis aldrig været nogen som helst, der brugte dem. Og Gud Ske Tak og Lov for, at voksne danskere ikke laver sådan noget fjolleri.

Vi havde forresten en fremragende og perfekt P-plads foran Ballerup Rådhus - meget stor, idet vi vel er oppe på 6000 ansatte derinde efterhånden.

Så den blev lavet HELT om for et år eller to siden: Alt blev til brosten, fordi det er maksimalt dyrt. Der blev lavet nogle græshøje for at skabe mindre plads til biler. Alt i alt ca 25 millioner spir kostede det.

Men SÅ rykkede de: Foran rådhuset, på P-pladsen, kom der så et MOTHERFUCKER kunstværk til værdi stort kr. 16 millioner. 5x5x5 meter.

Det er brunt og metalagtigt og skulle efter sigende forestille noget med en livmoder og en meget stor og erigeret penis.

De lavede også en overdækket atriumgård til sig selv (borgere ingen adgang) på rådhuset for et par år siden for at kunne nyde solen lidt længere under frokosten og pauserne.

Joh, der er fest her i Ballerup. De har besluttet sig til at lave alle tre kæmpe-etager på rådhuset om fra kontorer til storrum. Etage for etage flyttes folk ud og ind på skoler og andre offentlige steder mens forandringen finder sted for 42 millioner eller mere.

Det flyttefirma, der har fået ordren på at flytte folk og fæ rundt og rundt og rundt blev vækstkomet i en bestilt rapport fra Deløgn og Tusser sidste år, iøvrigt. Jeg talte med direktøren. Han var Edder Mane Mig en glad mand.

Kommunens ansatte har så mindeligt bedt om at få lov fortsat at sidde i kontorer, men de skal have storrum, ska' de. Også fordi det som bekendt er gået totalt af mode efter at man har undersøgt effekten af storrum på mennesker - det er skidt... så det gør vi her.

Der er rock i synagogen herude, som man sagde i gamle dage.

Har I så ikke en helt masse andre gode eksempler fra jeres kommuner og amter og andre offentlige steder?

Jeg tænkte, at vi kunne udgive det samlet som et slags idékatalog vi kunne sende til landets borgmestre så de kan få lidt inspiration til en ægte powercharging af deres forbrug?

Knus, Kram, Klem, Kys og Kærlighed -

Over-diktatoren.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mogens skriver Skriv dig op