Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs DanDomain ”Da Nyhavn inspirerede mig til at starte webshop” - Opsætning af webshop

”Da Nyhavn inspirerede mig til at starte webshop” - Opsætning af webshop

3.096 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 April 2017

”Da Nyhavn inspirerede mig til at starte webshop”

af Kathrine K. Svendsen, DanDomain – Opsætning af webshop

I dette indlæg fortæller vi om de overvejelser Sanne gjorde sig, da hun startede indaart.dk, en webshop hun har startet, fordi hun hygger sig SÅ meget med at lave kreative plakater.

 

Er opsætning af webshop virkelig så kompliceret?

Vil du starte webshop?

Så findes der alverdens kurser og webinarer du kan tage, der ruster dig til at drive en webshop. Hvis du er mere til bøger om opsætning af webshop, så kan jeg her nævne bogen ”e-Pusher”af Martin Thorborg. Den har et par år på bagen, men giver dig en forståelse for, hvad kunderne vil have. En inspirerende bog, der virkelig fanger!

Og du kan faktisk også tage en kanidiatuddannelse indenfor e-business …

Måske har du hørt om ”ebusiness Randers”? Her kan de lokale forretninger i Randers få gratis vejledning i, hvordan de kan styrke deres fysiske butikker via onlinehandel. Så kan man da kun være stolt af sin by.

Men er opstart og opsætning af webshop virkelig så kompliceret ?!

Hos DanDomain arbejder jeg og mine kollegaer hver dag for at nå vores mål: At gøre det nemt for vores webshopejere at få flere kunder og mere salg. Vi hjælper og vejleder, samt udvikler en masse nye funktioner til vores webshop løsning. Funktioner, som skal hjælpe til at sælge mere.

Men vi må også erkende en ting …

Nystartede webshops har simpelthen bare ikke brug for alle mulige smarte og fancy funktioner, som er ”Nice to have”. Vores vision er at holde fast i ”Need to have”-konceptet: Den enkle og brugervenlige webshop, der har præcis dét du har brug for.

Så mit svaret er:

Opsætning af webshop er slet ikke så kompliceret.

For i dag findes der SÅ mange webshop udbydere, der leverer færdige løsninger med alt du har brug for, når du skal starte en webshop. At få succes er dog en helt anden sag. Det kræver både tid og vilje at skaffe kunder til en nystartet webshop.

Vi vil derfor gerne dele en inspirerende case fra indaart.dk, hvor Sanne fortæller om dét at starte en lille hobby webshop – Og hun nyder det!

Har du gode råd til Sanne? - Smid hellere end gerne en kommentar.

Læs mere om at starte din egen webshop her!

 

Opsætning af webshop – Et tak til Amino!

Sanne Nielsen sælger sine plakater på indaart.dk

Da jeg havde bestemt mig for at sælge plakater, brugte jeg et par uger på research.

I starten ville jeg først sælge plakaterne via Facebook, DBA og lignende. Men da min mand kom og viste mig, hvor lidt en webshop kostede, blev det også en mulighed. Webshops ser flottere ud end DBA og Facebook. Prisen var også overkommelig per måned, selv for et lille hobbyprojekt, som Inda Art jo trods alt er.

Amino har jeg fundet rigtig meget hjælp til opstart af mit firma.

Jeg har brugt iværksætterforummet meget, da der er en del mennesker, som bruger meget tid på at dele ud af deres viden derinde. Især omkring regnskab, moms i EU osv., hvilket alt sammen har været en stor hjælp for min opstart. Det sætter jeg stor pris på.

Generelt har jeg taget det hele step by step.

”Ok, nu har jeg et CVR-nr. Nu skal jeg have en erhvervskonto. Så skal jeg have registreret et domænenavn, nu skal jeg …” Osv. Det tog lidt tid i starten, men bortset fra lidt knas med at oprette MobilePay erhverv og vente på godkendelse af erhvervskontoen, så gik de enkelte trin nemt nok.

Jeg synes ikke det er særlig kompliceret at opsætte en webshop, med de systemer der er til rådighed i dag. Der er gode vejledninger at finde til de fleste emner. Endelig har DanDomains support også været behjælpelig, hvis jeg alligevel sad fast.

Vil du starte din egen webshop, så er det faktisk ret lige til.

 

Fra idé til webshop – Nyhavn og min familie

Indretningen af min nye stue gav mig idéen til mine plakater. 

Min mand og jeg skulle istandsætte stuen og i den sammenhæng besluttede vi at få fat i noget nyt til væggene. Vi har haft de samme billeder i en del år nu og i mellemtiden har vi fået 3 børn og en del niecer og nevøer. Det er derfor blevet til en hel del børnebilleder på væggene.

Vi ville have mere liv og personlighed ind i stuen.

Derfor kiggede vi på nettet og der findes jo tonsvis af flotte plakater! Desværre måtte vi erkende at rigtig mange billeder og plakater er knap så farverige, som vi ønskede. Da vi begge er kreative sjæle på computerne foreslog jeg, at vi selv designede noget til væggene.

Med lidt leg i diverse programmer til billedebehandling fik jeg lavet nogle udkast til farverige plakater. Undervejs i forløbet, siger min mand til mig; ”Hey de plakater kunne du sikkert sælge, hvis du ville.

Jeg syntes faktisk det var ret sjovt at designe dem. Så han gav mig blod på tanden og jeg tænkte ja, hvorfor ikke?!

Det er den kreative proces jeg elsker og her bruger jeg, hvad jeg kan finde af inspiration rundt omkring … Og jeg kommer nok ikke udenom, at min ynglings plakat er af hyggelige Nyhavn: 

indaart.dk/retro/72-nyhavn-plakat.html

Jeg syntes området ved Nyhavn er så hyggelig og charmerende. Derfor lavede jeg denne plakat. Det var sjovt at rode med detaljerne i billedet og jeg er meget stolt af resultatet! Plakaten blev en flot kombination af foto, tegning og grafiske elementer.

Denne plakat pynter i dag flot i vores stue.

Mine børn er derimod VILDE med min ABC plakat med dyr:
indaart.dk/born/95-dyrealfabetet-i-klare-farver-plakat.html

Jeg savnede en alfabetplakat, der var lidt mere farverig. Så hvorfor ikke forsøge at lave en selv? Den tog en del tid at lave denne plakat, men det var bestemt tiden værd.

 

3 ting jeg ville ønske jeg vidste, da jeg startede op

  1. Leverandører
    Jeg ville ønske jeg vidste, hvor stor forskel i kvaliteten, der er blandt trykkerierne. Det har været dyrt i starten at vælge forkerte trykkerier. Og jeg har erfaret, at det bestemt ikke kun er ud fra prisen man skal vælge leverandør. Leveringstiden er også en vigtig faktor, da jeg ofte må bestille hjem fra trykkeriet, idet jeg har et minimalt lager.
     
  2. Forsendelse
    Det har været et dyr lærestreg, at jeg ikke satte mig bedre ind i reglerne om forsendelse. Jeg vidste ikke at GLS opkræver ekstra gebyr på forsendelse af plakatrør, pga. formen. Jeg er derfor endt med et større varelager af rør, som jeg ikke bruger til afsendelse alligevel. Heldigvis kan de jo bruges til afhentning på adressen.
     
  3. Markedsføring
    Jeg ville ønske jeg havde bedre kendskab til, hvordan jeg brander min forretning bedst muligt på Facebook. Det slås jeg stadig med. Men min erfaring vokser, der findes jo mange gode artikler på nettet.

 

Hvis du havde 2 timer ekstra om dagen til din webshop, hvor ville du så lægge din fokus?

Jeg ville helt klart bruge tiden på at brande min webshop yderligere og lave flere produkter. I øjeblikket bruger jeg en del energi på, at folk skal få øjnene op for indaart.dk, især via Facebook.

Næste skridt er, at jeg skal arbejde mere med mine tekster på webshoppen for at få bedre placeringer i Googles søgeresultater.

Det er svært og tidskrævende at skaffe nye kunder og at få navnet ud. 

Det er også en udfordring at lave plakater, som tiltaler folk. Mit indtryk er, at folk gerne vil bruge penge på gode plakater, men samtidig er de også meget kritiske og det skal ramme rent ind før de bruger 200-300 kr. på en plakat.

 

Opsætning af webshop med fragt og forsendelse

Foruden, at jeg har erfaret det kan være en dyr lærestreg ikke at sætte sig ordentligt ind i fragtpriser og regler, vil jeg tro at forsendelse er en stor udfordring for de fleste webshops. Som forbrugere vil vi både have billig og hurtig forsendelse, dvs. det er sjældent at kunderne vil betale dét fragten egentlig koster.

Til Inda Art har jeg valgt kun at bruge GLS og ikke Post Nord, da de tilbyder den samme service, men GLS er en tand billigere og det er nemmere for mig at sende pakker den vej. De har lange åbningstider, hvilket kan være en fordel, i det det her ikke er mit primære erhverv.

Jeg har valgt den nemme løsning med pakkelabels.dk.

Her slipper jeg både for at skulle lave en erhvervsaftale med GLS, samt Pakkelabels.dk var nem at integrere med webshoppen. Når en kunde bestiller via webshoppen, bliver alle oplysninger automatisk overført til min konto hos Pakkelabels.dk, så jeg kan logge ind og nemt udskrive en pakkelabel. Det fungerer rigtigt godt.

Det var også enkelt at indtaste fragt i webshoppen, da det stort set allerede var opsat.

En lille ekstra detalje er, at jeg gerne ville have mine produkter vist i Google Shopping. Her kræver Google, at jeg tilbyder forsendelse direkte til privatadresse – Og ikke bare levering til nærmeste pakkeshop. Her havde jeg kontakt til Googles egen support, der var meget hjælpsomme og ydede en god support på dansk.

 

Hvad koster en webshop?

Da jeg skulle vælge webshop løsning, kiggede jeg efter en samlet løsning, hvor der ikke var en masse ekstra gebyrer, som fik den månedlige ydelse til at stige. Jeg fandt hurtigt ud af, at der er stor forskel på den ”fra pris” de fleste webshop udbydere reklamerer med.

Danhost webshop er umiddelbart den, hvor der var flest ting inkluderet i prisen.

Jeg kunne godt lide deres betalingsløsning, hvor man ikke har en fast udgift til en betalingsgateway, men bare betaler et lille gebyr efter antallet af ordre. Det var et godt valg for mit forholdsvis beskedne budget. På trods af lidt problemer med rabatter på nogle bestemte varegrupper, har shoppen fungeret rigtigt godt og supporten har været hurtige til at hjælpe, hvis jeg har haft spørgsmål.

Jeg vil sige, at man skal forvente faste udgifter på ca. 300 – 650 kr. pr. md. når man vil starte en webshop.

Det afhænger selvfølgelig af flere ting. F.eks. om du skal købe en krypteret SSL forbindelse (et ssl certifikat) til din webshop. Det er et krav, hvis du vil annoncere på Google, have MobilePay, regnskabsmodul m.m..

Personligt har jeg valgt at spare MobilePay og integration til regnskabsmodul, da de ikke er nødvendige her i starten. Ud over webshoppen har jeg en udgift på omkring 200 kr. årligt til et dk-domæne + webhotel til mine mailadresser. I mit tilfælde har jeg dog meromkostninger til køb af rettigheder til at lave produkter med, skrifttyper, indpakning og reklame.

 

Webshop markedsføring -  Hvad gør man som nystartet?

Man skal huske at have et markedsføringsbudget - Reklame kan man aldrig bruge for meget på ;o) Specielt ikke når man driver en webshop online. Desværre kommer kunderne ikke af sig selv i en nystartet webshop, ligesom hvis man havde en fysisk butik på strøget.

Mit markedsføringsbudget er ret lille i forhold til de store plakatsites vil jeg tro.

Som det er lige nu, går de fleste indtægter til at promovere navnet Inda Art ud via Facebook og Google, så flere bliver klar over, at min webshop eksisterer og måske får lyst til at handle her.

For at skabe lidt synlighed og samtidig holde mine udgifter til markedsføring nede, har jeg doneret produkter som præmier til diverse lokale arrangementer.

Plakater er et meget visuelt produkt, med gode muligheder for at vække interesse. Netop derfor satser jeg primært på de sociale medier med bl.a. konkurrencer på Facebook, som jo er en god og positiv måde at få navnet ud på.

På sigt vil jeg gerne hive Instagram og Pinterest med ind også.

Dog er det jo et hobbyprojekt …

Så jeg tager det stille og roligt og vil hellere have styr på en god Facebookside og webshop, inden jeg kaster mig ud i flere projekter. Med fuldtidsarbejde og 3 små børn, skal der være tid til det hele.

Det vigtigste er jeg hygger mig med Inda Art ved siden af og sådan skal det gerne blive ved med at være.

Jeg håber mine erfaringer kan bruges af andre, der gerne vil starte webshop – Og i er altid velkommen til at hjælpe med sprede ordet om mine plakater på Inda Art.

Mvh. Sanne Nielsen - indaart.dk
facebook.com/indaartdk


 

Gå-på-mod og handling skaber resultater

Uanset om du kan bruge de erfaringer Sanne har gjort sig, så er budskabet ganske enkelt:

Handling skaber resultater.

Drømmer du om at starte en webshop, så se at komme i gang – Hvem får succes uden handling? Og husk at succes ikke kun måles i tjente penge, men oplevelser og erfaring gør enhver mand rigere.

Beslut dig for, hvad du vil sælge, tag stilling til, hvad der skal gøre din webshop unik og gå så i gang med at finde en leverandør.

Gør som Sanne, da hun startede indaart.dk. Tag det roligt og tag tingene step by step. Uanset om det er en lille hobbywebshop, eller en webshop til din eksisterende forretning – Så er det vigtigste, at du går i gang og får taget det første skridt.

Det kan være en hjælp at sætte dig et mål, f.eks. minimum bruge 1 time om dagen på webshop. Så er du sikker på, at være tættere på succes i dag, end du var i går.

 

De bedste hilsner
Kathrine K. Svendsen,
DanDomain … Meget mere end bare en webshop
https://dandomain.dk/webshop/overblik

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når DanDomain skriver Skriv dig op