Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Et liv på kanten af konkurs!

3.146 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
12 May 2011

Er du én af dem der ikke vil vente på, at nogen (regeringen, din chef, amerikanerne m.fl.) løser f.eks. en finanskrise for dig? Imens mange fokuserer på hvad ANDRE bør gøre ved problemet, er der en række muligheder for os andre, som er interesseret i selv at gribe de åbenlyse muligheder, der gør det sværere for ”finanskriserovdyret” og udfordringer generelt at æde vores økonomi og livskvalitet.

Berlingske skrev tilbage i 2010 den 23. februar: "Halvdelen af befolkningen er parat til at betale af egen lomme i form af højere skatter eller øget brugerbetaling for at dække det stadigt større hul i statskassen. Samtidig er hver femte dansker klar til at acceptere decideret ringere velfærd for at få Danmark på økonomisk ret kurs igen, viser en måling, foretaget af Gallup" Denne tankegang er snart på valg.

Forskellen på økonomisk håb og økonomisk håbløshed
Den politiske del af dette tema er IKKE vinklen i denne tekst. Vinklen er vores personlige økonomiske filosofi, forventning og håndtering. Der er en klar forskel på økonomisk håb og økonomisk håbløshed. Er det overhovedet muligt for mennesker at ændre de økonomiske realiteter, hvis det mentale foder er frygt, nedgang og dystre forudsigelser? Nej, det er på ingen måde muligt!

At næsten halvdelen af de adspurgte i en Gallup-undersøgelse er villige til at tage flere penge op af egen lomme, give dem til nogen andre og så håbe på DE retter skuden op, er i forhold til personlig økonomisk filosofi vejen til katastrofe. Hvor lidt eller meget vi i Danmark betaler i skat, er lige her uinteressant. Derimod er det super interessant, at ”vi” er villige til at betale andre for at tage sig af os – nogle (regeringen uanset farve) som allerede har været på arbejde i forhold til at løse situationen. Er vi også villige til at købe det dyreste TV i Fona og så betale en formue for, at de rent faktisk får lortet at virke?

Har du hørt at Donald Trump siger (If you are going to be thinking anyway, think big)

Økonomisk magt
”Thinking BIG” kan være følgende mind-set; Jeg personligt besidder så meget “magt”, at min økonomiske fremtid er langt mere afhængig af hvad jeg gør, frem for hvordan omstændighederne udvikler sig. Hvis vi leger med denne tanke et øjeblik, ser jeg en klar mulighed for, at vi hver i sær kan skabe personligt gennembrud økonomisk. Det kræver selvfølgelig at vi har lyst til det. Det kan nogle gange være langt mere behageligt at udlade gennembruddet, ved at holde fast i at ansvaret ligger hos nogle andre. Til gengæld er den filosofi ulækker fordi, den afholder os fra at være egen lykkesmed.

Når vi vælger at fokusere på alt det der er galt, håbløsheden for fremtiden, de negative prognoser og ”eksperternes” rådgivning, overlader vi vores egen økonomi til andre, og det er unægteligt et step nærmere konkurs.

Business Philosopher Jim Rohn sagde (You don’t get paid by the hour. You get paid by the value you bring to the hour.)

Invester I økonomisk overskud
Investering er ikke kun noget vi gør I ejendomme, aktier og virksomhedsopkøb. Vi investerer også i vores egen uddannelse, evne til at tænke nyt og markedsværdi (eller også gør vi ikke). En afgørende værdi i forhold til at skabe økonomisk frihed, er vores evne til at genkende behov og finde løsninger der dækker dem. Det behøver ikke at være store forkromede MBA baserede løsninger, det kan være alt muligt. Det vigtigste er, at du bruger din tid på noget der interesserer dig så meget, at du er passioneret nok til at lære så meget som muligt om emnet, er klar til at blive ved – også når det er svært, og så meget at andre kan mærke din begejstring for emnet. Den bedste sælger er den der ”elsker sit produkt”. Så imens andre bekymrer sig om aktiemarkedet falder 13,2 eller 17 procent, kan du jo producere flyttekasser, så når alle de andre går konkurs ovenpå alle deres bekymringer, er du klar til at levere?

Vidste du at (Ved konkursens start overgår alle aktiverne til et konkursbo, hvor en bobestyrer (kurator) passer på dem frem til afklaringen af, hvilke kreditorer skal have hvor meget. Herved undgås, at de enkelte kreditorer konkurrerer om at komme først til de enkelte aktiver. Det er personens samlede aktiver der indgår i konkursboet. Aktiver som er afstået i en periode op til konkursen vil også kunne inddrages, idet visse dispositioner kan omstødes. Undtaget for fysiske personer er dog aktiver, der er nødvendige for et opretholde det beskedne hjem, efter reglerne i retsplejeloven. Derudover er der undtagelser som f.eks. båndlagt arv.)

Er det noget for dig?
Hvordan synes du det lyder? Er det noget for dig? Har du lyst til det? Nogle mennesker er så kolde i røven at de spekulerer i konkurser, privat og i virksomheder – og om man er til det, eller om man er til at fokusere på de ting vi rent faktisk kan påvirke – ja, det er det faktuelle personlige valg du har.

Hvad du tænker om penge, investering og hvem der har ansvaret for din fremtid får afgørende betydning for, hvordan din økonomiske fremtid kommer til at se ud. Der er ingen power i at lade andre investere for dig, uanset hvad det er der investeres i. Tag selv kontrol – find ud af hvad du kan påvirke og bliv virkelig god til at påvirke det – det er vejen frem! Der er ingen garantier i forhold til penge her i verden. Du kan gøre alle disse ting og fejle alligevel. Jeg vil dog slutte med endnu et Jim Rohn citat at tygge på:

”If you fail to plan – you plan to fail!”

5 effektfulde råd til din fremtidige økonomi
1. Find rådgivere der har gjort hvad de prædiker – og har gjort det godt. Lyt til dem og tag dine egne beslutninger.

2. Find ud af hvad der interesserer dig, som du kan bruge til at skabe økonomisk flow for dig selv med.
 
3. Bliv virkelig god til det du vælger og lær hvordan du via investering kan få penge på dette område til at arbejde for dig.

4. Lav din egen personlige plan for din fremtidige økonomi, en der motiverer dig og føles sjov.

5. Accepter at fejltagelser er en vigtig del af livets skole. Sådan er det også vedr. økonomi – men sidder du og venter i frygt for at begå fejl, begår du den største fejl overhovedet muligt.

Med ønsket om din succes,

Christian Campbell

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Christian skriver Skriv dig op