Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Bettina Therese Har iværksættere brug for KÆRLIGE PUF?

Har iværksættere brug for KÆRLIGE PUF?

1.980 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
21 August 2014

Ja – for søren – i den grad. Jeg er selv iværksætter – efter i mange år at have arbejdet i velorganiserede organisationer. Min erhvervskarriere startede som trainee på LEGO og jeg har i alle mine jobs været “kærligt beskyttet” – i hvert fald i nogen grad.

Men hvem passer på mig nu – i min enkeltmands virksomhed? – det gør kun jeg.

Jeg har dog den fornøjelse, at jeg har mit kontor i et iværksætterhus i Kolding – House of Innovation. Og her passer vi på hinanden – og nu endnu mere….

Jeg fik nemlig den idé - sammen med min gode “kollega” trivselsrådgiver Eva Schmidt - at vi selvfølgelig skulle afprøve NUDGING i vores hus – og lederen af huset var straks med på idéen. Han kunne hurtigt se, at det ville støtte op om missionen med huset: at medvirke til succes – både fagligt og personligt.

Jeg orker altså ikke kun at gøre det rigtige…..

På en travl hverdag, vil jeg altså have lov til at falde i – tage elevatoren, spise af desserten til frokosten, sidde ned ved hæve/sænke bordet osv. Sådan er vi nok mange, der tænker. Og svaret til de andre i huset ved lanceringen af nudging projektet var: “Ja netop – det vil Eva og jeg også”.

Det handler ikke om, at vi skal blive “hellige” og kun gøre det rigtige hele tiden – men hvis vi nu automatisk skubbes til at foretage bedre valg det meste af tiden, så er meget vundet – og vi passer bedre på os selv og vores helbred.

Formålet med projektet: At sætte fokus på hvordan vi via små ændrede adfærdsmønstre kan opnå sundhed og trivsel og dermed opleve mere overskud og effektivitet – i sidste ende resultater og succes. Middel: Udvalgte nudges. Motto: “Vi skubber til trivsel og succes”.

Der drikkes mere vand, trappen benyttes flittigt ….

Beboerne og de ansatte i huset blev præsenteret for flere forskellige nudges.

Vi bad desuden iværksætterne besvare et spørgeskema før og efter – og det viser, at nudging klart har påvirket til bedre valg. Der drikkes mere vand, der vælges sunde retter ved frokostbuffetten, hæve/sænke bordet bruges mere og trappen vælges oftere.

Lige netop det at tage trappen i stedet for at trykke på knappen til elevatoren påvirkede vi dels med en poster ved elevatoren og desuden med grønne fodtrin hen til trappen.

”Nudging projektet i huset har skærpet opmærksomheden på forbedringer i hverdagen til fælles gavn og glæde – større ansvarlighed, vi-følelse, stolthed og omsorg. Missionen med House of Innovation er at medvirke til succes – både fagligt og personligt for de medarbejdere og virksomheder, som er her. Projektet har givet et skub i retning af, at man passer på sig selv som menneske – det skaber trivsel og energi – i det hele taget en positiv cirkel.”
Leder af House of Innovation Lau Herborg

Velorganiserede virksomheder har også brug for nudging

Nu startede jeg mit indlæg med at skrive om de velorganiserede virksomheder – de har naturligvis også brug for nudging – at blive skubbet til de bedre valg – det har vi alle.

Og ellers er det bare om at gå i gang derude – med jeres egne små nudges – for som Martin Thorborg udtrykker i forbindelse med nudging – “Det er dumt at gøre dumme ting”.

Happy nudging!

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Bettina skriver Skriv dig op