Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Anjas uforklarbare blog Hvad er arbejde, og hvad er fritid?

Hvad er arbejde, og hvad er fritid?

3.000 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
04 April 2010

Jeg har altid været medlem af en A-kasse, og nu hvor jeg er selvstændig, er jeg det stadig. Egentlig har jeg tænkt mig at opsige det, for de kan jo ikke hjælpe mig med mindre jeg nedlægger min virksomhed, og det kan jeg ikke se ske nogensinde. Faktisk er jeg kun medlem endnu for et syns skyld. Jeg bor nemlig i en lejlighed jeg ikke kan få solgt, hvilket betyder at jeg er lidt i kløerne på min bank, og skulle de pludselig få den ide at kigge min økonomi efter i sømmene, bilder jeg mig ind at det vil tage sig fornuftigt ud hvis jeg er medlem af en A-kasse. Muligvis en sær overbevisning, men lad nu det ligge. ;-)

I august fik jeg et alm. lønjob 15 timer om ugen. Jeg tænkte at det måske betød at noget skulle laves om mht. A-kassen, så jeg skrev til dem og spurgte om jeg nu skulle være registreret anderledes selv om jeg altså stadig primært var selvstændig. Svaret lød at det kom an på om jeg stadig arbejdede lige så mange timer i min egen virksomhed som jeg før havde gjort. Og det har jeg faktisk aldrig fået svaret dem på. For umiddelbart er mit svar ja. Og så alligevel nej, for der er jo 15 timer af min uge der nu går med noget andet. Og de ting jeg laver i min egen virksomhed, vil jeg aldrig nogensinde kunne dokumentere hvis jeg pludselig skulle få brug for min A-kasse. Og her kommer det jeg egentlig vil med dette blogindlæg som slet ikke handler om A-kasser:

Når ens arbejde og ens hobby hænger uløseligt sammen, hvordan ved man så hvornår man arbejder? Især når den vare man sælger, er en selv. Jeg har ikke nogen klart defineret virksomhed som lever af én bestemt ting som jeg laver 37 timer om ugen på et kontor. Jeg har et forlag, men det er ikke bøger min primære indtjening kommer af (endnu). Det er freelance-arbejde af forskellig art - korrekturlæsning, bogføring og speak og sådan noget. Og den del af det ved jeg selvfølgelig præcis hvor meget tid jeg bruger på, men det er altså ikke 37 timer om ugen. Derimod går stort set al resten af min tid - sikkert mere end 37 timer - med tiltag der sælger mig og forhåbentlig dermed mine bøger - med tiden. Det tager tid at brande sig når man er lille og forholdsvis ukendt, og den tid der bruges, føles ikke som "arbejde". Det føles ikke som arbejde at skrive et blogindlæg. Det føles ikke som arbejde at svare på en mail fra en som gerne vil tale med mig om utroskab. Det føles ikke som arbejde at skrive et tweet om at man kan vinde en bog. Ikke engang når jeg oversætter en bog, føler jeg det som arbejde. Men det er det jo. Det føles bare utrolig meget som fritid fordi jeg hygger mig med det og ville gøre det uanset om der var noget jeg gerne ville sælge, eller ej. Så reelt set arbejder jeg hele tiden, men alligevel holder jeg fri!

Jeg ved sgu ikke hvordan man forklarer den til en A-kasse ... ;-)

Hvad med dig? Kan du skelne mellem arbejde og fritid som selvstændig?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anja skriver Skriv dig op