Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Øvelse: Tag kundens sko på

1.375 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
24 August 2016

Du har hørt det mange gange før. Sæt dig i dine kunders sted.


Men det er ikke lige noget man gør, sådan bare...


Er det fordi, det er svært?


Nej, det er det faktisk ikke. Hmm.. Hvorfor gør vi det så ikke?

Jeg tror, det er fordi, vi har hørt det så mange gange - "sæt dig i kundens sted". Her kommer et lille tankespil, der kan gøre det nemmere for dig at få det gjort. Og på bare 5 minutter. Fedt, ikke?

Sæt dig ned.

Tænk på en kunde du havde, som var en perfekt kunde. Der blev talt pænt til dig. Der blev sat pris på dit produkt. Der var generelt en god stemning omkring at skulle handle.

Prøv nu at forestille dig, at du lige så stille siver ud af din egen krop. Som en ånd svæver du op fra dig selv, vender 180 grader og synker stille ned i din kundes krop. Persiennerne går op, og du kan se ud af øjnene på din kunde. Syret.. Men sandt!

Det du ser på den anden side af bordet.. er din egen gamle krop. Der sidder en person derovre, som gerne vil sælge dig noget. Hvad er der blevet sagt? Hvordan har du det i maven? Hvad mangler du stadig at få svar på?

Nu sidder du og lytter til dig selv snakke. Du ser på dig selv og din gamle krops kropssprog. Hvad tænker du om den her person?

Helt seriøst - tag lige et minut til virkelig at observere, processere og konkludere på, hvad mennesket på den anden side af bordet giver dig af indtryk. Og skriv dem ned!

- Det kan være, dit gamle jeg går lidt for hurtigt frem?
- Det kan være, der ikke var tid til at introducere sig ordentlig og lige lære hinanden lidt at kende?
- Stoler du på vedkommende, eller er det som om, dit gamle jeg spiller lidt skuespil?
- Helt lavpraktisk, har dit gamle jeg så fortalt dig alt, du gerne vil vide, før du træffer en beslutning?
- Har I fået snakket om prisen - og har du indtrykket af, det bliver et lidt ubehageligt emne, eller er relationen god nok til, det bliver venskabeligt?

Når du har brugt et minut på at finde ud af, hvordan du oplever dit gamle jeg, der sidder på den anden side af bordet og prøver at sælge dit noget, så vend lige blikket indad for en stund. Hvordan har du det SELV, i din nye kunde-krop?

Hvad er det for et behov, du grundlæggende gerne vil have dækket?

Hvordan er din økonomi i forhold til den ydelse, du sidder og skal til at købe?

Har du selv ekspertisen til at forstå teknikaliteterne i det, du køber, eller er du nødt til at stole på personen, der sælger det?



Hvis du mestrer disse 2 runder; at betragte dit gamle selv gennem din kundes øjne og lære af, hvad du ser.


OG vende blikket indad i din nye krop og mærke efter, hvad det i virkeligheden er, du som kunde til dig selv allerhelst vil have ud af mødet.


Ja, så er du milevidt foran rigtigt mange små og store virksomheder, der stiltiende og ubevidst undgår virkelig at sætte sig i kundens sted.

Det kan lyde som en simpel øvelse, men hvis du lige sænker paraderne og modargumenterne for en stund, giver det 2 minutter af dit liv og bagefter vurderer, om ikke det var tiden værd? Så er jeg sikker på, at du vil være blevet, om ikke andet, så marginalt klogere på, hvad dine kunder kunne tænke om dig og sig selv.


Denne tankeøvelse skal du omsætte i praksis ved at indtænke det, du fandt frem til i din markedsføring og i dine øvrige interaktioner med kunder.

God fornøjelse med øvelsen og god vind med din virksomhed!

Rued fra Webly 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Rued skriver Skriv dig op