Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Forbrugeraftaleloven Forbrugeraftaleloven - super vigtig for alle, der handler med forbrugere og ikke kun for webshops

Forbrugeraftaleloven - super vigtig for alle, der handler med forbrugere og ikke kun for webshops

1.862 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
25 August 2015

 

Når du handler med forbrugere, er der en række regler, som du ikke kan fravige. Det gælder eksempelvis købeloven og forbrugeraftaleloven.

De fleste, som sælger varer, ydelser og lignende online, ved, at deres forretningsbetingelser og hjemmesidetekster skulle opdateres i anledning af, at der den 13. juni 2014 trådte nogle nye regler for forbrugeraftaler i kraft.

De færreste håndværkere m.v. er imidlertid opmærksomme på, at der samtidig blev indført krav om, at der inden aftalen bliver endelig skal sendes en specifikation af, hvad håndværkerens tilbud går ud på. På baggrund af en mundtlig aftale skal der derfor altid udarbejdes en ordrebekræftelse, som dokumentation for, at du har opfyldt denne pligt.

HUSK ALTID ORDREBEKRÆFTELSE TIL FORBRUGERE!

Ellers risikerer du, at forbrugeren helt eller delvis frifindes for kravet, hvis der er uenighed!

Forbrugeraftalen gælder således ikke længere kun de såkaldte fjernsalg, men har også betydning ved andet salg. Køber har godt nok ikke fortrydelsesret, men der gælder her stadig en omend begrænset oplysningspligt, medmindre oplysningerne fremgår tydeligt af sammenhængen. En oplysningspligt, som skal opfyldes inden aftalens indgåelse.

Eksempelvis skal der oplyses om

  • Varens eller tjenesteydelsens vigtigste egenskaber (ikke tekniske varer, som er udstillet i forretningen, kræver sædvanligvis ikke yderligere beskrivelse, da køberen kan undersøge varen og dermed konstatere dens egenskaber)

  • Den erhvervsdrivendes identiet, dvs. navn, adresse, telefonnr. og email-adresse

  • Den samlede pris inkl. moms og evt. yderligere omkostninger såsom fragt. Hvis varens eller tjenesteydelsens art gør, at prisen ikke med rimelighed kan udregnes på forhånd, skal oplyses den måde, hvorpå prisen skal udregnes

  • Evt. vilkår for betaling og levering, herunder leveringstidspunktet

  • Betingelserne for at opsige tidsubestemte aftaler (ligesom der i de fleste tilfælde alene kan aftales en maksimal opsigelsesfrist på 1 måned til udgangen af en måned, når der er gået 5 måneder efter aftalens indgåelse)

  • At købelovens mangelsregler finder anvendelse

  • Evt. eftersalgskundebistand

  • Hvis det er relevant, det digitale indholds evne til at fungere sammen med hardware og software i henhold til, hvad den erhvervsdrivende ved eller med rimelighed burde have vidst.

Konsekvensen ved ikke overholdelse af loven kan både være bødestraf og at forbrugeren eventuel ikke anses for bundet af aftalen.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Rikke skriver Skriv dig op