Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Lars Aamann fra Aagaard Lund Aps Hvad gør du, når SKAT’s afgørelser går dig imod? Hvordan klager man?

Hvad gør du, når SKAT’s afgørelser går dig imod? Hvordan klager man?

7.423 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
30 September 2014

Mange selvstændige erhvervsdrivende kender det – SKAT har enten været forbi på kontrol eller der er måske sket en justering af årsopgørelsen. Resultat: du skal betale mere i skat og/eller nogle af dine fradrag er ikke længere godkendt af SKAT.

Dette kan skyldes et utal af forskellige forhold. Mange anpartshavere bliver beskattet af såkaldt ’maskeret udlodning’, det vil sige, at SKAT går ind og omkvalificerer nogle af dit selskabs dispositioner, og populært sagt siger, at du i virkeligheden har taget flere penge ud til privatforbrug, end du selv mener. Dette medfører ekstra skattebetaling

Det kan også være, at SKAT blot mener, at nogle af virksomhedens udgifter ikke er fradragsberettigede.

Dette er alt sammen eksempler på afgørelser fra SKAT, som du kan vælge at klage over.

Typisk sagsforløb

Det typiske sagsforløb er, at SKAT sender dig et forslag til en afgørelse (det som man også kalder en agterskrivelse) med en 14 dages frist. Denne agterskrivelse kan du klage over direkte til SKAT, som herefter er forpligtet til at forholde sig til dine klagepunkter, inden de træffer selve afgørelsen.

Det er nu ikke ofte SKAT ændrer sin mening fra forslaget til selve den endelige kendelse, medmindre der er tale om decideret faktuelle fejl hos SKAT, som man selvfølgelig kan korrigere ved sin klage.

Efter SKAT har truffet afgørelse, er der Skatteankestyrelsen tilbage som klagemulighed.

Nye klageregler fra 1. januar 2014

Fra og med 1. januar i år er der kommet nye klageregler, når du ønsker at klage over SKAT. Med de nye regler er der nu kun én klagemulighed.

Selve klageproceduren er centraliseret i en ny styrelse – Skatteankestyrelsen (SANST), som modtager alle klager over SKAT’s afgørelser.

Man skal indsende en begrundet klage til Skatteankestyrelsen samt indbetale klagegebyret på 400 kr., hvorefter Skatteankestyrelsen vil behandle klagen.

Husk! Der er en 3 måneders frist for at klage over en afgørelse.

Det hele tager typisk et års tid med de nuværende sagsbehandlingstider, men til gengæld er processen ikke så tung som, hvis man f.eks. anlægger sag ved domstolene.

Tilskudsregler

Du kan i princippet selv klage din sag, og Skatteankestyrelsen er forpligtet til at behandle den, hvis du overholder procedurereglerne.

Imidlertid er reglerne sådan, at SKAT skal dække dine udgifter, når du bruger en rådgiver som partsrepræsentant (typisk advokat, men kan også være revisor).

Afgørelsen må ikke (alene) vedrøre afgifter, eks. moms eller registreringsafgift – så er klagesagen ikke tilskudsberettiget.

Vær opmærksom på, at det er et krav, for at være berettiget til tilskud, at du klager som privat person eller selvstændig erhvervsdrivende - dvs. ikke som et ApS, A/S eller IVS.

Ejerne af et IVS (anpartshaverne) kan hver især - som personer – påklage en afgørelse og få dette dækket af tilskudsreglerne. Men IVS’et som sådan kan ikke få tilskud.

Kan det betale sig? 

Det kan som tommelfingerregel altid betale sig at klage over en afgørelse, hvis man mener den er forkert. Enten vinder man – eller, skulle man ikke få medhold, er man aldrig stillet værre end hvis man ikke klagede.

Og det er i langt de fleste tilfælde helt gratis med tilskudsreglerne.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Aagaard skriver Skriv dig op