Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Hvorfor eje, når man kan leje? Kommentar på rapport fra CIFS (Copenhagen Institute for Future Studies)

Kommentar på rapport fra CIFS (Copenhagen Institute for Future Studies)

2.989 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 April 2013

I CIFS’ første publikation i år (”Freedom From Ownership”), undersøger de tendenser indenfor en ny trend: at leje frem for at eje.

Som beskrevet i de tidligere indlæg, påstod vi at udlejning og leje, er i rivende udvikling, og det understøtter denne publikation fuldt ud. Vi beskrev også hvordan fordelene var klare, når man lejede frem for at eje: Fleksibilitet og besparelse (i bestemte sammenhæng).

Der beskrives hvordan dette kan påvirke hele det økonomiske og juridiske system til at adaptere sig til det nye marked. Den nye trend kan også være med til at ændre hele markedsstrukturen og sætte fokus på nogle helt nye parametre, såsom service, som har en stor rolle at spille indenfor denne branche.

Nye måder at tilegne sig produkter, i stedet for at købe, kan være gennem abonnementer. Som det ser ud i dag, er der jo mange ting som allerede er struktureret lignende, bare i form af optagelse af lån. F.eks. ved køb af mobil, ligner det jo i mange sammenhæng et lejet produkt, hvor man betaler en månedlig ydelse over længere tid.

Det er også klart at denne udvikling også er mere forbeholdt de unge, da den hænger unægteligt sammen med brugen af internettet som kommunikationsmiddel. Det er også denne gruppe som mest af alle har brug for fleksibilitet som en måde at sikre sin fremtid, især her i finanskrisen, hvilket også lægger grund for denne udvikling.

Det vi så mener mangler ved denne bevægelse, er gennemsigtighed og information. Ved sådan et ny tankegang kan der være mange som er urolige for hvor ansvaret ligger, er prisen rigtig og hvilke forskelle der er mellem at købe og leje det samme produkt.

Derfor har vi hos 123udlejning.dk skabt en gratis markedsplads, både for lejere og udlejere, for at gøre det nemmere for brugerne at opnå gennemsigtighed og dermed udnytte alle fordelene ved at leje frem for at eje. I den forbindelse har vi udarbejdet følgende spørgeskema, som alle er velkomne til at svare på. Man kommer automatisk med i konkurrencen om 2 x biografbilletter, 2 x popcorn og 2 x sodavand: https://docs.google.com/forms/d/1CoJhE75658jJtUPg5LZzUM6mxjXQPENBsTg7oBv-0jU/viewform

Udviklingen indenfor at ”leje frem for at eje” ses især i udlandet, hvor flere og flere alternativer til køb, er opstået. Især indenfor produkter, hvor brugstiden er kort, grundet nye trends, eller ved produkter og udstyr i den dyre ende. Nogle eksempler er:

Det er tydeligt at denne trend både kan være til gavn, både for indtrængen af nye virksomheder til at dække efterspørgslen på det nye marked, men også for forbrugerne, som nu mere end nogensinde efterspørger bekvemmelighed, fleksibilitet og ikke mindst besparelser, på nøgleområder, og økonomisk spredning.

Mvh

Alexander Svensson,

Projekt- og strategileder,

123udlejning.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når 123udlejning skriver Skriv dig op